Zaloguj się
Blog na Matlab.pl
Forum polskich użytkowników
 
UŻYTKOWNICY GRUPY PROFIL Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości FAQ
 



Napisz nowy temat     Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat

Okna czasowe na jedynym wykresie
Forum MATLAB Strona Główna-> Przetwarzanie sygnałów
Post Wysłany: 18 Grudnia 2016, Nie 8:43 pm Temat postu: Okna czasowe na jedynym wykresie Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
krol16



Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 1


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mam takie zadnie i kompletnie nie wiem jak to zrobić ... treść :
Cytat:
Na jedynym wykresie przedstawić okna czasowe: Bartletta, Hanninga, Hamminga i Blackmana. dl okna N=1000


próbowałem już w ten sposób
Cytat:
plot(bartlett(1000));
hold on
plot(hann(1000));
plot(hamming(1000));
plot(blackman(1000));
grid on


ale to nie działa ... pomoże ktoś ?


 

Post Wysłany: 19 Grudnia 2016, Pon 2:24 pm Temat postu: Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
Łazik
Dość dobry pisarz


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 97
Skąd: Polska


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Możesz napisać więcej na temat tego co nie działa?
Kod który podałeś działa, jeśli masz Signal Processing Toolbox albo samodzielnie zaimplementowane funkcje okienek.



_________________
cody/players/4345310
 

Post Wysłany: 19 Grudnia 2016, Pon 3:32 pm Temat postu: Nie działa Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
Jacek Konieczny
Może pisać książki


Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 281
Skąd: Poznań


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Właśnie ! Może dałoby się udokumentować, co nie działa i "jak nie działa". Można byłoby wykorzystać polecenie "diary" ( z nazwą jakiegoś pliku jako argumentem ). Po wykonaniu "diary" kopia zawartości okna Matlaba ( okna "command window" ) zostanie zapisana do pliku o nazwie wskazanej w poleceniu "diary". Zatem proponuję wpierw uruchomić zapis 'diary', a potem wykonać przytoczony kod. W pliku - raporcie pojawią się zarówno nasze komendy, jak i "odpowiedzi" Matlaba - np. w postaci komunikatów o błędach. Taki plik - raport można byłoby następnie przytoczyć na forum.


 

Post Wysłany: 30 Grudnia 2016, Pią 1:10 pm Temat postu: Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
elunia94
Początki pisania


Dołączył: 28 Wrz 2016
Posty: 11


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jesli to jest ten kod co Ci nie działa, to daj po kazdym plocie hold on Wink


 

Forum MATLAB Strona Główna-> Przetwarzanie sygnałów
Wyświetl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat     Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do:  

Statystyki forum:



Od dnia 08.06.2006 forum odwiedzano 34461339
Najwięcej użytkowników 266 było obecnych 19 Lutego 2015, Czw 7:03 pm

Aktualnie online:




Najnowsze posty na forum:
Problem optymalizacji wielokryterialnej  (15 Lutego 2017, Sro 12:06 am)
Zadanie z matlaba  (14 Lutego 2017, Wto 6:48 pm)
pomoc przy wykresie funkcji kwadratowej  (13 Lutego 2017, Pon 7:54 pm)
Współrzędne kartezjańskie uwikłane przy przejściu z układu ?  (13 Lutego 2017, Pon 2:20 pm)
nowe okno po kliknięciu na wykres  (12 Lutego 2017, Nie 6:41 pm)
Pomoc w Matlabie z macierzami  (12 Lutego 2017, Nie 10:28 am)
dodawanie szumu - prosba o pomoc  (10 Lutego 2017, Pią 11:51 am)
wykres do Octave - prośba o pomoc  (9 Lutego 2017, Czw 9:51 pm)
wpisywanie danych do tablicy  (8 Lutego 2017, Sro 8:17 pm)
Pole powierzchni (obraz binarny)  (8 Lutego 2017, Sro 7:55 pm)
Twoje prawa:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum