Zaloguj się
Blog na Matlab.pl
Forum polskich użytkowników
 
UŻYTKOWNICY GRUPY PROFIL Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości FAQ
 



Napisz nowy temat     Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat

Okna czasowe na jedynym wykresie
Forum MATLAB Strona Główna-> Przetwarzanie sygnałów
Post Wysłany: 18 Grudnia 2016, Nie 8:43 pm Temat postu: Okna czasowe na jedynym wykresie Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
krol16



Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 1


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mam takie zadnie i kompletnie nie wiem jak to zrobić ... treść :
Cytat:
Na jedynym wykresie przedstawić okna czasowe: Bartletta, Hanninga, Hamminga i Blackmana. dl okna N=1000


próbowałem już w ten sposób
Cytat:
plot(bartlett(1000));
hold on
plot(hann(1000));
plot(hamming(1000));
plot(blackman(1000));
grid on


ale to nie działa ... pomoże ktoś ?


 

Post Wysłany: 19 Grudnia 2016, Pon 2:24 pm Temat postu: Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
Łazik
Może pisać książki


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 100
Skąd: Polska


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Możesz napisać więcej na temat tego co nie działa?
Kod który podałeś działa, jeśli masz Signal Processing Toolbox albo samodzielnie zaimplementowane funkcje okienek.



_________________
cody/players/4345310
 

Post Wysłany: 19 Grudnia 2016, Pon 3:32 pm Temat postu: Nie działa Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
Jacek Konieczny
Może pisać książki


Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 311
Skąd: Poznań


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Właśnie ! Może dałoby się udokumentować, co nie działa i "jak nie działa". Można byłoby wykorzystać polecenie "diary" ( z nazwą jakiegoś pliku jako argumentem ). Po wykonaniu "diary" kopia zawartości okna Matlaba ( okna "command window" ) zostanie zapisana do pliku o nazwie wskazanej w poleceniu "diary". Zatem proponuję wpierw uruchomić zapis 'diary', a potem wykonać przytoczony kod. W pliku - raporcie pojawią się zarówno nasze komendy, jak i "odpowiedzi" Matlaba - np. w postaci komunikatów o błędach. Taki plik - raport można byłoby następnie przytoczyć na forum.


 

Post Wysłany: 30 Grudnia 2016, Pią 1:10 pm Temat postu: Odpowiedz z cytatem
 
AUTOR:
elunia94
Początki pisania


Dołączył: 28 Wrz 2016
Posty: 11


Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jesli to jest ten kod co Ci nie działa, to daj po kazdym plocie hold on Wink


 

Forum MATLAB Strona Główna-> Przetwarzanie sygnałów
Wyświetl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat     Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do:  

Statystyki forum:



Od dnia 08.06.2006 forum odwiedzano 36054915
Najwięcej użytkowników 266 było obecnych 19 Lutego 2015, Czw 7:03 pm

Aktualnie online:




Najnowsze posty na forum:
Model sieci SN  (25 Maj 2017, Czw 4:56 pm)
Samochód z gwarancją  (24 Maj 2017, Sro 6:29 pm)
Serwis samochodowy Honda  (24 Maj 2017, Sro 6:01 pm)
Sterowanie wektorowe silnika PMSM  (24 Maj 2017, Sro 12:53 pm)
Zapis obrazu z scope  (23 Maj 2017, Wto 7:05 pm)
Brak funkcji tr3d  (23 Maj 2017, Wto 4:11 pm)
FFT Problem  (23 Maj 2017, Wto 1:12 pm)
Nienawidzę swojej pracy  (23 Maj 2017, Wto 9:52 am)
Modelowanie układu.  (21 Maj 2017, Nie 8:40 pm)
Małe poprawki  (21 Maj 2017, Nie 8:33 pm)
Twoje prawa:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum